Lasagne van zalm met wokgroenten en citroengras

288 27 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 100 g wortels geschild
  • 100 g shii-take
  • 100 g peultjes
  • 50 g sjalot
  • 1 teentje look
  • 50 g sojascheuten
  • zout en peper
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 600 g zalmmoten
  • 1.5 eetlepel sesamzaadjes
  • 100 g courgette
  • 1 stengel citroengras
  • 2 eetlepels sojasaus
  • geraspte gember
  1. Snijd de wortels, shii-take, peultjes en courgette in kleine stukjes.
  2. Kook de wortel en de peultjes krokant in gezouten water, giet af en spoel koud.
  3. Snijd de sjalot en het citroengras in dunne reepjes.
  4. Smelt de solo in de wok .
  5. Doe de wortelen en de sjalot in de wok en voeg onder voortdurend roeren de courgette, de peultjes, de shii-take, de sojascheuten en het citroengras toe.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Parfumeer met gember, de fijngehakte knoflook en op het allerlaatste moment de fijngehakte koriander.
  8. Snijd elke zalmmoot overlangs in 3 gelijke plakjes en leg ze op een met Solo vloeibaar ingevette ovenplaat.
  9. Schuif ze onder de grill tot elk plakje halfgaar is.
  10. Neem de zalm uit de oven, blus de plaat met de sojasaus.
  11. Leg een plakje zalm in het midden van het bord.
  12. Verdeel daarop een laagje groenten en herhaal.
  13. Eindig met een laagje zalm.
  14. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer met wat sojasaus.
Solo