Lasagne van zalm en spinazie

72 55 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr verse zalm
  • 600 gr diepvriesspinazie à la crème
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 uitgeperste citroen
  • 200 ml crème fraiche
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el gehakte dille
  • 400 gr voorgekookte lasagnevellen
  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter,voor het invetten
  • peper & zout
  1. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe en roer goed. Leg de zalm in het kokende water en laat de vis ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje koken. Bereid de spinazie zoals aangegeven op de verpakking (ca. 10 minuten). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de gare zalm goed uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis met een vork in grove stukjes. Besprenkel de stukjes zalm met het citroensap. Meng de vis in een kom met de crème fraîche, mosterd en dille. Breng op smaak met peper en zout. Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg de olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 minuten. Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek. Beboter een grote gratineerschaal en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, spinazie en romige zalm. Herhaal deze volgorde en eindig met een laag lasagnevellen. Laat de lasagne in ongeveer 25 minuten gaar worden in de oven. Zet het dan nog 3 minuten onder de grill. Serveer de lasagne onmiddellijk.
Sambaatje