Lasagne (traditioneel)

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr tomatenstukjes (in blik)
  • 500 gr rundsgehakt
  • 200 gr gemalen gruyère
  • 4 dl melk
  • 75 gr boter
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 3/4 doosje tomatenpuree
  • 25 gr bloem
  • 1 tl mosterd
  • Nootmuskaat
  • Lasagneplaten
  1. Verwarm de oven op 175°.
  2. Voor de tomatensaus laat je 50 gr boter smelten, voeg dan het gehakt toe en bak tot het uiteen valt. Voeg de gesnipperde ui en look toe. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe.
  3. Maak nu de kaassaus en voeg de mosterd en nootmuskaat toe.
  4. Begin de laagjes te leggen met een laag spaghettisaus.
  5. Nu leg je de platen (zorg dat deze elkaar niet raken!)
  6. Leg hierop de kaassaus en dan weer platen.
  7. Herhaal vanaf stap 2 tot de gewenste hoeveelheid lasagne.
  8. Bij de laatste laag (kaassaus) geen platen leggen, maar veel geraspte kaas.
  9. Zet gedurende 40 minuten in de oven.
nhuylebroeck