Lasagne met vis

33 30 5 5
Aantal personen:
  • 300 g lasagnevellen
  • 500 g kabeljauwfilet, in stukken
  • 125 g gepelde garnalen
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes
  • 125 g boter
  • 1 prei, in ringen
  • 30 g bloem
  • 1/2 liter melk
  • 2 dl droge witte wijn
  • 150 g geraspte pecorino
  • peper en zout
  • 2 DL room
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  1. Kook de lasagnevellen enkele minuten voor in gezouten water.
  2. Smelt de boter in een pan, bak de prei 1 minuutje. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg melk en wijn toe en roer tot de saus
  3. ingedikt is. Temper het vuur en laat nog 3 minuten sudderen.
  4. Voeg van het vuur af de pecorino en 100 g garnalen toe. Kruid met peper en zout. Hou 1/4 van de saus apart. Doe in de overige saus de
  5. vis en laat 1 minuut opwarmen. Haal de pan weer van het vuur.
  6. Bedek de bodem van een ovenschotel met lasagnevellen. Bedek ze met 1/3 van de visbereiding. Herhaal dit tot alle vis opgebruikt is,
  7. eindig met een laag lasagnevellen.
  8. Giet de apart gehouden saus erover. Bestrooi met parmezaan en reepjes gerookte zalm. Laat ± 25 minuten bakken in een voorverwarmde
  9. oven op 180° C. Strooi er net voor het serveren de rest van de garnalen en de peterselie over.
NelekeP