Lasagne met tongschar en zalm

22 0 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr tongscharfilet
  • 200 gr Atlantische zalmfilet
  • 2 stuks prei (fijngesneden)
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 200 gr wortelen (in blokjes)
  • 15 lasagnevellen
  • 200 gr Nazareth-kaas (gemalen)
  • 2 liter court-bouillon
  • 3,5 dl visfumet
  • 3,5 dl kreeftensoep
  • 5 dl room
  • 100 gr boter
  • 100 gr bloem
  • 0,5 l olijfolie
  • 1 mespuntje cayennepeper
  1. (25 + 50 minuten)
  2. De groenten aanstoven in olijfolie en kruiden met peper en zout.
  3. De lasagnevellen beetgaar koken in licht gezouten water (ook de voorgekookte lasagne), afkoelen in koud water en laten uitlekken.
  4. De zalmfilet in dobbelsteentjes snijden en de tongscharfilets in de lengte doormidden snijden. De visfilets 3 tot 4 minuten pocheren in court-bouillon.
  5. Een blonde roux bereiden met de boter en de bloem. De visfumet, de kreeftensoep en de room samen aan de kook brengen, over de afgekoelde rouw gieten, mengen, aan de kook brengen en twintig minuten al roerend indikken op een zacht vuur tot een gladde, vrij dikke saus. Kruiden met cayennepeper, peper en zout.
  6. In een beboterde ovenschaal de lasagne samenstellen: beginnen met een laag lasagnevellen, daarop 1/3 van de groenten, dan 1/3 van de vis en 1/3 van de saus. Deze werkwijze twee keer herhalen. De laatste laag saus ruim nemen en bestrooien met de gemalen kaas.
  7. De lasagne in een voorverwarmde oven (200 °C) plaatsen en ongeveer 25 minuten laten bakken tot de kaas mooi is gegratineerd. De lasagne in porties verdelen en serveren op warme borden.
riadewaele