Lasagne met spinazie en ricotta

11 50 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg verse spinazie
  • 500 gr ricotta
  • 8 à 9 lasagnevellen
  • bieslook
  • olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Blancheer de spinazie kort in gezouten water en laat heel goed uitlekken.
  2. Snij naar eigen smaak bieslook in stukjes en meng deze met de ricotta, kruiden met pezo.
  3. Verwarm de oven voor op 180°.
  4. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie.
  5. Bedek de bodem met een laagje spinazie, bovenop een laagje ricottamengsel en vervolgens lasagnevellen.
  6. Werk zo verder tot alle ingrediënten zijn opgebruikt, wel eindigen met een laagje ricotta.
  7. Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Dien op met vers stokbrood en wat verse gemengde sla.
Victor S.