Lasagne met kip, tomaten en grote witte bonen

16 70 0 5
Aantal personen:
  • 1 kleine uit (gesnipperd)
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram kipgehakt
  • 60 ml witte wijn
  • 750 gram tomatensaus (kant en klaar)
  • 500 gram witte bonen uit blik
  • 16 lasagne vellen
  • 180 gram pittige kaas (geraspt)
  • 30 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 500 ml melk
  • nootmuskaat
  • zwarte peper
  1. 1) Bak de ui in de olijfolie en voeg er het kipgehakt aan toe. Bak het gehakt rul. Voeg de witte wijn toe en roer het door. Zet dit even terzijde.
  2. 2) Meng de pastasaus en bonen in een kom.
  3. 3) Bechamelsaus: Smelt de boter in een pan op laag vuur, roer de bloem erdoor en bak al roerend een minuut. Neem de pan van het vuur en roer een beetje melk door. Zet de pan terug op het vuur en verwarm de saus op middelhoog vuur tot het kookt en indikt (steeds goed roeren). Schep er het kipmengsel, 90 gram van de kaas, nootmuskaat en peper door.
  4. 4) Vet de bodem van een ovenschaal in en leg er 4 lasagnavellen in. Schep er wat saus over en vervolgens wat bonensaus. Herhaal deze laagjes en eindig met een laag lasagne met saus erop. Bestrooi met kaas en bak 40-45 minuten in een oven op 190° C.
pliah