Lasagne met Italiaanse worst, spinazie, rode ui en pijnboompitten

78 60 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 pak bladspinazie van 450 gram (diepvries)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 350 gram Italiaanse worst
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Pittig
  • 1 pak lasagnevellen
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en versnipper de rode ui. Ontdooi de bladspinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de worst in blokjes.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Fruit er het uitgeperste teentje knoflook samen met de ui in. Voeg vervolgens de spinazie en de worst toe en roerbak enkele minuten. Breng het mengsel eventueel op smaak met zout en peper. Voeg nu de pastasaus toe en laat alles gedurende 5 tot 6 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje saus. Bedek de saus met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus. Vul de schaal zo verder, met om en om lasagnevellen en saus. Eindig met een laagje saus en maak het gerecht af met de geraspte kaas.
  4. Zet de schaal in de oven en bak de lasagne in 40 tot 45 minuten.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht