Lasagne met groenten en feta

859 40 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 500 g gebruiksklare groentejulienne (voor soep)
  • 1 afgestreken eetlepel tijm
  • 700 ml tomatenpuree
  • 200 g feta
  • peper en zout
  • 500 ml bechamelsaus
  • 14 droge, voorgekookte lasagnebladen (250 g)
  • 75 g geraspte gruyère
  1. Bak de groenten 5 minuten op een zacht vuur in Solo Vloeibaar. Kruid met tijm en roer. Voeg de tomatenpuree toe en laat 15 minuten sudderen op een heel laag vuur.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de fetablokjes toe. Roer en kruid naar smaak.
  3. Hou 200 g bechamelsaus apart.
  4. Gebruik de rest van de bechamelsaus voor de lasagne: strijk wat saus op de bodem van een ovenschotel. Leg er 2 met bechamelsaus bestreken lasagnebladen op en bedek met groentesaus.
  5. Leg er opnieuw 2 met bechamelsaus bestreken lasagnebladen op en ga door tot alle ingredi├źnten op zijn.
  6. Eindig met 2 lasagnebladen. Giet er de achtergehouden bechamelsaus over en bestrooi met geraspte kaas.
  7. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180┬░C tot de bovenlaag mooi goudbruin kleurt. Laat 5 minuten rusten.
Solo