Lasagne met geroosterde butternut

84 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 pakje verse lasagnevellen (koelvak)
  • 1 butternutpompoen
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl karwijzaad
  • 0.25 tl gemalen kaneel
  • grof zout
  • 1 pakje geitenkaas
  • Voor de witte wijnsaus:
  • Solo
  • 5 sjalotten
  • 5 cl witte wijn
  • 2 dl groentenbouillon
  • 2 dl room
  • peper
  • zout
  • 2 el limoensap
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de pompoen in halve maantjes (je hoeft de pompoen niet te schillen) en leg ze in de ovenschaal met de specerijen. Laat 15-20 minuten roosteren in de oven.
  3. Maak de saus:
  4. Schil de sjalotten en snipper ze fijn. Verhit de Solo in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Doe de wijn erbij en laat inkoken. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten zacht inkoken voor je er de room aan toevoegt. Zeef de saus en werk af met wat limoensap. Controleer de kruiding en voeg eventueel peper of zout toe.
  5. Vet een ovenschaal in met wat Solo en leg er laagjes lasagnevellen, saus en verkruimelde geitenkaas in. Herhaal dit enkele keren – afhankelijk van de diepte van je schaal — en eindig met een laagje kaas.
  6. Zet 15-20 minuten in de oven (volg de aanwijzingen op de verpakking van je lasagnevellen).

  7. Werk af met de geroosterde pompoenen.
Solo