Lasagne met gehakt, aubergine en ricotta

108 60 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 grote aubergine
  • 1 ui
  • 2 eetlepels Bertolli Vloeibaar
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico
  • 1 pak lasagnevellen
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aubergine in blokjes. Pel en versnipper de ui.
  2. Verwarm de margarine in een koekenpan en fruit er de ui in. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg de aubergineblokjes toe en roer alles even om.
  3. Voeg dan de pastasaus toe en laat 5 minuten pruttelen. Schep vervolgens de ricotta door de saus. Breng de saus eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  4. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met laagjesaus. Bedek de saus met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus. Vul de schaal zo verder, met om en om lasagnevellen en saus.
  5. Eindig met een laagje saus en maak het gerecht af met de geraspte kaas.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne 40 tot 45 minuten.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht