Lasagne met gegrilde kalkoen, olijven, paprika en Pecorinokaas & knoflooksaus

73 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 2 gele paprika’s
  • 2 uien
  • 100 g knoflookolijven zonder pit
  • 6 zongedroogde tomaten (op olie)
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Tomaat, Pecorino & look (400 g)
  • 150 g dunne plakjes gegrilde kalkoen
  • 300 g voorgekookte lasagnevellen
  • 150 g geraspte belegen kaas
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de parika’s in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verhit 2 el olie van de tomaten en bak hierin de reepjes paprika en uiringen gedurende 3 min. op een hoog vuur. Voeg de olijven en zongedroogde tomaten toe. Meng de pastasaus met 1 dl koud water. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal (ca. 1½ l inhoud) met een dunne laag pastasaus, wat van het paprikamengsel, een paar plakjes kalkoen, weer wat saus en wat geraspte kaas. Bedek met een laagje lasagnevellen. Schep daar een laagje saus op (zodat de lasagne goed bedekt is), wat van het paprikamengsel, plakjes kalkoen, weer wat saus en geraspte kaas. Bedek met lasagnevellen. Herhaal tot alles op is en eindig met plakjes kalkoen, een laag saus, wat van het paprikamengsel en geraspte kaas. Laat de lasagne in de hete oven gedurende ca. 30 min. gaar en goudbruin worden. Schep de lasagne aan tafel op de borden.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht