lasagne met asperges en pangasius

15 75 4 5
Aantal personen:
  • 500 GR asperges diepvries Ringis
  • 500 GR spinazie diepvries Ringis
  • 900 GR pangasius freshmarkt
  • 18 lasagnebladen
  • 75 GR kruidenkaas bv boursin
  • 75 GR ricotta
  • 2 DL halfvolle melk
  • 1 DL noilly prat of Martini dry of witte wijn
  • 2,5 DL sojaroom
  • 250 GR gemalen mozzarella
  • 1 KL boter
  • 2 visbouillonblokjes
  • snuifje nootmuskaat
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  1. 40 MIN+30 MIN in de oven
  2. Leg de vis in een ovenschotel (ongeveer 25 bij 40CM) en zet 20 min. in een op 100°C voorverwarmde oven (de vis is dan half gegaard). Haal de vis uit de ovenschaal.
  3. Stoom of kook de diepgevroren asperges 10 à 15 min. Laat de asperges uitlekken en snij in hapklare stukken
  4. Doe de diepgevroren spinazie in een kookpot en warm op zacht vuur op. Roer regelmatig en voeg als de spinazie warm is de ricotta, peper, zout en nootmuskaat toe.
  5. Doe de melk, de alcohol en 1 DL water in een kookpot en breng aan de kook. Verkruimel er de blokjes visbouillon is en kruid met peper en zout. Voeg ook de room toe en laat ongeveer 3 MIN. goed doorkoken.
  6. Doe er de kruidenkaas bij, roer goed en laat nog heel even koken. Bind indien nodig met instantsausbinder.
  7. Beboter de ovenschaal en verdeel de spinazie over de bodem. Bedek met 6 lasagnebladen. Verdeel er de pangasius over en giet er 2/3 de van de saus over.
  8. Bedek met 6 lasagnebladen en leg er de aspergestukjes op. Dek af met 6 lasagnebladen en de rest van de saus. Strooi de gemalen mozzarella erover. Zet de ovenschotel 30 MIN. in een op 200°C voorverwarmde oven.
NelekeP