Lasagne Anders: Met kabeljauw , tonijn, garnalen en tomaten

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 12 voorgekookte lasagnevellen
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 tablet visbouillon
  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 1 blikje tonijn ca180 gram
  • 7 flinke tomaten ontveld
  • 25 gr boter en iets om in te vetten
  • 4 volle el droge witte wijn
  • 1 el platte peterselie of dille gehakt
  • 1 dl kookroom
  • 150 gr gepelde garnalen
  • 2 bekers crème fraîche van 125 ml
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas naar smaak
  • ovenschotel 1 1/2 tot 2 liter
  1. Voorbereiden:
  2. Kook de lasagnevellen met 1 eetlepel olijfolie volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep ze uit de pan, dompel ze even in koud water en leg ze naast elkaar op een schone theedoek. Breng 1 liter water met in plakken gesneden citroen en het visbouillontablet aan de kook. Voeg de kabeljauw toe en laat deze in 3 minuten tegen de kook aan gaar worden. Schep de vis uit de pan. Giet de tonijn af. Kruis de tomaten in en leg ze 1 minuut in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken.
  3. Bereiden:
  4. Smoor de tomaten 10 minuten in de boter met de witte wijn. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer dille, kookroom, stukjes kabeljauw, tonijn en garnalen voorzichtig door het tomatenmengsel. Vet de ovenschaal in. Beleg de bodem met lasagnevellen. Bestrijk deze met 1/5 deel van de crème fraîche en peper en zout en 1/4 deel van het vismengsel. Herhaal dit 3 keer en eindig met crème fraîche. Strooi de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  5. MCD supermarkt
Love to Cook