Lasagna

3 120 4 5
Aantal personen:
  • 500 gram worst
  • 500 gram gehakt
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter passata
  • 1 pakje ziz of la vacche qui rit
  • zout
  • peper
  • 3 teentjes look
  • 5 EL bloem
  • 1 stuk eigeel
  • 1 liter melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 50 gram boter
  • 1 zakje gemalen grana padana
  • 500 gram verse lasagna (geen droge)
  1. Ragu:
  2. Doe de look in een pan en voeg er het vlees aan toe
  3. Laat goed bruinen en meng geregeld
  4. Voeg er daarna de wijn toe.
  5. Laat sudderen tot de wijn geëvaporeerd is
  6. Voeg erna de passata toe
  7. Laat 2 uur sudderen
  8. Bechamel:
  9. Meng de bloem, boter, zout, peper, nootmuskaat en melk samen
  10. Zet op het vuur
  11. Roer constant tot het dik wordt
  12. Wanneer die dik is voeg het eigeel bij
  13. Blijf roeren
  14. Voeg erna de grana bij
  15. Leg in lagen
  16. Onderaan wat ragu
  17. Daarna het pasta deeg
  18. Daarna bechamel
  19. Daarna pasta
  20. Daarna ragu
  21. Daarna sottilette
  22. Eindigen ragu en sottilette
  23. Zet ongeveer 25 min tussen 150C° en 180 C°
  24. bedekt met aluminiumfolie
  25. Wanneer de kaas gesmolten is is die klaar
kenny.stappers