Lasagna van kip, wortel en patatjes

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen in plakjes gesenden
  • 500 gr wortel (in plakjes gesneden)
  • olijfolie
  • 4 plakken spek (dik) of kotelettenspek in reepjes gesneden
  • 1 ui - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook (geplet) of een beetje knoflookpasta
  • 250 gr champignons (mag meer want smaakt niet door)
  • 900 gr kip
  • 100 gr spinazieblaadjes
  • 60 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 7,5 dl melk
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 2 el gesmolten boter
  • peper en zout
  1. kook de aardappelen en wortel tot ze zacht zijn, giet af en laat afkoelen
  2. bak het spek en de ui 5min
  3. bak in dezelfde pan de champignons met de look in olijfolie
  4. snij de kip in kleine stukjes en bak in de pan met wat kippenkruiden (of andere kruiden naar smaak)
  5. maak een roux van de boter, bloem en melk - voeg er dan de helft van de parmezaan bij en breng op smaak met peper en zout (let op vaak is het al zout genoeg door het spek)
  6. meng de kip, champignons, spek, ui en fijn gesneden spinazieblaadjes (rauw) onder de kaassaus
  7. vet een vuurvast schotel in met boter en maak daarin afwisselend laagjes: aardappel met wortel / saus / ...
  8. eindig met saus en bestrooi bovenop de rest van de parmezaan
  9. Zet 50min in een voorverwarmde oven op 200°C.
Ikkie