Video afspelen

Langzaam gegaarde eendenbout met geroosterde groenten en ovenaardappeltjes

56 180 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 eendenbouten
  • grof zeezout
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 4 el Solo Bakken & Braden
  • 1 kg krieltjes
  • 4 takjes rozemarijn
  • 6 oer wortelen (gele, paarse en oranje)
  • 2 pink lady appels
  • 1.5 el honing
  • 200 ml bruine fond
  • 2 el rode wijn
  • 2 tl veenbessenconfiture
  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Wrijf de eendenbouten in met peper, zeezout en de tijm. Leg ze in een ovenschaal met enkele klontjes Solo Bakken & Braden. Laat ze traag garen in de oven gedurende zo’n 2,5 uur, bedruip ze regelmatig met het vet dat vrijkomt. Dit kan je makkelijk een dag van te voren doen. Warm de eend de dag van het feest even op in de oven of bak ze aan in de pan.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak intussen de krieltjes schoon. Leg ze op een ovenschaal met de 2 el Solo Bakken & Braden en kruid met peper en zout, schik er de takjes rozemarijn bij. Zet de aardappelen zo’n 40 minuten in de oven.
  3. Was de oerwortelen en de appels, snijd de wortelen in schuine reepjes en de appels in partjes. Leg ze in een ovenschaal. Leg er wat klontjes Solo Bakken & Braden op, bestrooi ze met peper en zout en druppel er wat honing over, meng alles goed door. Zet ze samen de krieltjes in de oven voor zo’n 40 minuten.
  4. Doe de fond in een sauspan, voeg de veenbessenconfituur en de rode wijn toe. Laat de saus zo’n 2/3de inkoken tot ze mooi gebonden is. Serveer de eendenbouten met de geroosterde groenten, de aardappeltjes en de saus.
Solo