Landbouwerssoep

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr spek
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 1 preistengel
  • 1 witte selder
  • 200 gr erwten
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 1/4 bloemkool
  • 5 liter kippenbouillon
  • 4 tomaten
  • kervel, peterselie
  • kruidentuiltje
  1. Versnipper de ui en snijd het spek in blokjes.
  2. Snijd de wortels, prei en selder fijn.
  3. De boontjes mogen in kleine stukjes en de bloemkoolroosjes maak je ook klein.
  4. Zet een pot op het vuur en bak het spek. Voeg er dan de ui aan toe en laat die even sudderen in het spekvet.
  5. Voeg er de prei, selder en wortelen aan toe en laat eventjes uitzweten.
  6. Giet er de bouillon over en breng aan de kook.
  7. Doe er een kruidentuiltje bij en laat alles zachtjes gaar worden.
  8. Voer er de erwten, prinsessenboontjes en bloemkoolroosjes aan toe en laat verder gaar koken.
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Werk af met stukjes tomaat, peterselie en kervel.
Mystica