Lamsvlees met kruidenkorst en risotto

228 60 Hoge moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 60 g broodkruim
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 el gehakte peterselie
  • 3 dl kalfsjus
  • 2 blokjes Knorr Finesse bouillon mediterraans
  • 4 plakken lamsbout van om en bij de 150 g
  • 7 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 flinke koffielepel mosterd
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 150 g risotto
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 7 dl water
  1. Verwarm de grill van de oven.
  2. Verhit 4 eetlepels vloeibare margarine in een grote pan en bak het lamsvlees kort aan beide kanten.
  3. Meng voor de kruidenkorst een half bouillonblokje met de margarine, peterselie en broodkruim. Verdeel het mengsel over de lamsbouten. Stoof de sjalot in 2 eetlepels vloeibare margarine, voeg er de rijst aan toe en laat even uitzweten. Voeg er vervolgens het water en de resterende bouillon aan toe, laat het geheel garen en doe er dan de kaas bij.
  4. Laat de lamsbouten bruinen onder de grill. Blus de ovenschotel met de jus en zeef deze. Bak de courgetteblokjes in de resterende margarine en breng op smaak met zout en peper. Roer ze onder de risotto. Schik de lamsbouten op warme borden, giet er de jus rond en serveer de risotto ernaast.
Solo