Lamsvlees met aardappels

6 165 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg lamsbout (zonder bot)
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl peperkorrels
  • 500 ml droge witte wijn
  • 1 kg aardappels
  • zout en peper
  • 4 el olijfolie
  • 2 el boter
  • tijm en peterselie
  • 1 grote diepvrieszak
  1. DAG VAN TEVOREN BEGINNEN!!!
  2. - maak het vlees een dag van tevoren schoon, dep het droog en verwijder evt het vet
  3. - snijd het vlees in 4 stukken
  4. - pel de ui en snijd hem in fijne ringen
  5. - was de peterselie en snijd hem in grove stukken
  6. - verkruimel het laurierblad
  7. - wrijf het vlees in met de tijm en de stukjes laurierblad
  8. - doe het vlees samen met de ui, de peterselie,de peperkorrels en de wijn in de diepvrieszak
  9. - sluit deze goed af en bewaar minstens 8 uur in de koelkast, draai evt een keer om
  10. - haal het vlees uit de zak en dep droog, zeef de overgebleven marinade en laat deze vervolgens even staan
  11. - laat de uien goed uitdruppelen
  12. - schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne schijfjes
  13. - bestrooi het vlees met peper en zout, braad het vlees rondom aan in de braadpan en haal het er vervolgens uit
  14. - fruit de ui ca 10 min in het hete braadvet en haal ongeveer de helft van de uien uit de pan
  15. - leg de stukken vlees naast elkaar in de braadpan
  16. - verdeel de aardappels eroverheen als dakpannen en breng op smaak met peper en zout
  17. - verdeel de rest van de uien hierover en giet daar vervolgens de marinade overheen
  18. - laat de schotel afgedekt ca 1u30 min smoren in een voorverwarmde oven van 200°C
  19. - haal het deksel eraf en laat nog ca 30 min verder smoren
Lydievr