Lamsvlees alla Cacciatora

3 50 0 5
Aantal personen:
  • 12 dunne plakken lamsbout, vierkantjes van ca. 10 cm
  • 50 g reuzel
  • 20 cl droge witte wijn
  • 12 tenen knoflook (niet gepeld)
  • 1 takje rozemarijn
  • zout & peper
  • VULLING :
  • 100 g parmahamvet, met 1 beetje mager vlees, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • enkele rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de plakken lamsvlees op 1 werkvlak en bestrooi ze met zout en peper. Strooi wat gehakt hamvet, knoflook en rozemarijn op elke plak. Rol ze op en zet ze met keukentouw vast.
  3. Smelt de reuzel in 1 gietijzeren braadpan. Bak het vlees rondom mooi bruin. Voeg de wijn, de knoflook (niet gepeld) en het takje rozemarijn toe en breng aan de kook. Zet de pan 15-20 min in de oven tot het vlees gaar is en de wijn verdampt.
brubru