Lamstagine

1 90 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 3 el olie
  • 500 g blokjes lamsvlees
  • 4 kleine uien
  • 3 teentjes knoflook
  • ½ el gemberpoeder
  • ½ el paprikapoeder
  • ½ el kurkuma
  • ½ el kaneelpoeder
  • 2 soeplepels Knorr vloeibare bouillon Morocco
  • 10 saffraandraadjes
  • 200 g gedroogde pruim zonder pit
  • 1 handje amandelen
  • 1 el sesamzaadjes
  1. Verhit de helft van de olie in een grote kookpot en bak er de blokjes lamsvlees in aan.
  2. Snijd de uien in ringen en snipper de knoflook. Stoof de ui met de knoflook in een andere kookpot tot ze mooi goudbruin gekarameliseerd zijn.
  3. Als de blokjes lamsvlees mooi goudbruin gekleurd zijn, mogen de kruiden en de gekaramelliseerde uien toegevoegd worden. Zet het vlees vervolgens net onder?met water en voeg nog de draadjes saffraan en de vloeibare bouillon Morocco toe. Laat gedurende een uurtje pruttelen op een zacht vuurtje tot het vlees mals is en de saus ingedikt.
  4. Rooster de amandelen in een bodempje olie. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Laat de pruimen weken in koud water.
  5. Schep de lamstajine in een bord, schik er enkele pruimen bovenop. Werk af met de sesamzaadjes en de amandelen. Lekker met couscous.
Knorr
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht