Lamsstoofpotje

17 120 4 5
Aantal personen:
  • 1kg lamsvlees. halve kilo champignons. 6 wortelen. 1 fles bordeauxwijn. 1 grote ui. look. 1el suiker. 250 gr gerookt spek. 1 doosje tomatenpuree (kleintje). aardappelzetmeel
  1. Snij ui en look fijn.
  2. Stoof eerst het spek af en haal het uit de pan en leg opzij op keukenpapier.
  3. Bak het lamsvlees met een korstje bruin en leg eventjes opzij.
  4. Stoof de ui en look samen en voeg dan de spek eraan toe en het lamsvlees.
  5. Voeg er de gekuiste champignons erbij en de fijngesneden worteltjes.
  6. Eens goed in roeren.
  7. Giet er de lekkere bordeauxwijn over en doe er de kruiden bij o.a. peper en zout.
  8. Tomatenpuree toevoegen en eetlepel suiker (naar eigen mening) en laat dit alles sudderen ongeveer 2 uurtjes op een zacht vuurtje.
  9. Af en toe roeren (en niet teveel proeven :-))
  10. Saus binden met aardappelzetmeel.
  11. Lekker met rijst !
antonella