lamsstoofpotje

39 120 5 5
Aantal personen:
  • 800 gram lamsvlees in stukken
  • 1 ui
  • soja scheuten
  • 5 a 6 stuks jonge wortelen
  • 2 stuks paprika
  • vleeskruiden
  • peper
  • 1 busseltje koriander
  • 2 kleine takjes verse munt
  • 1 bokaal prinsessenbonen
  • 2 eetlepels suiker
  • azijn
  • 1 potje wildfond (lopend)
  • 2 eetlepels kalfsfondin poedervorm
  1. snijd de ajuin in fijne stukjes
  2. doe wat boter in een hete pan
  3. en laat de gesnippertde ui samen met de sojaschzeuten glazig worden
  4. doe er de eetlepels suiker op en laat ff doorbakkken
  5. blussen met azijn
  6. doe de pan in een pot om de stofen
  7. en doe de in stukken gesneden jonge wortelen erbij
  8. bak het vlees aan in een hete pan
  9. kruiden met vleeskruiden peper uit de molen en geraspte kruidnoot
  10. doe het bruin gebakken vlees ook in de pot
  11. doe er het potje wildfond bij
  12. en strooi 2 eetlepels kalsfond in poedervorm erbij
  13. zorg dat het vlees zo goed als onder staat en laat 1 uur sudderen
  14. na het uur sudderen voeg je de paprika, de prinsessenboontjes en
  15. de fijngesneden koriander en de 2 takjes munt erbij
  16. en 1,5 eetlepel tomatenpuree
  17. laat nog een klein uurke sudderen
  18. als het vlees gaar is de takjes munt verwijderen
  19. warm serveren met kroketjes of friet
pauleke