lamsstoofpot

3 30 0 5
Aantal personen:
  1. Bruin het lamsvlees met de fijngesneden sjalotjes, kruid met peper en zout.
  2. Voeg de fijn gehakte knoflook, tijm en laurier toe.
  3. Bestrooi met bloem en bak al roerende een paar minuten.
  4. Bevochtig met de rode wijn en wat water.
  5. Voeg er de bouillon aantoe.
  6. Laat 45 minuten stoven.
  7. Blancheer de groenten en voeg op het eind bij de navarin en laat nog even sudderen.
  8. Bestrooi bij het opdienen met de peterselie en eventueel verse tuinkruiden.
  9. Je kan dit recept ook aanpassen aan de seizoens groenten.
  10. Ingredienten:
  11. 1 kg lamsvlees in blokjes gesneden
  12. 3 fijn gesneden sjalotten
  13. 4 fijn gesneden jonge wortelen
  14. 1 fijn gesneden kleine courgette
  15. 100 gr sluimererwten
  16. 8 dikke champignons
  17. beetje broccoli
  18. beetje groene kool
  19. 1 paprika
  20. 1 dl rode wijn
  21. 2 teentjes knoflook
  22. peterselie, peper, zout, tijm, laurier
  23. 3 eetlepels olie
  24. 1-2 bouillon blokjes
watervliet