Lamsspiesjes met mango-muntsla

66 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 tl komijnzaad
  • Voor de mango-muntsla:
  • 1 verse mango
  • 1 bosje verse munt
  • 1 tl limoensap
  • 0.5 chilipeper
  • 1 lente-uitje
  1. Maak de lamsspiesjes: Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de koriander fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snipper hem fijn. Pel het teentje knoflook en snipper fijn. Meng alle ingrediënten met je handen en vorm er lange worstjes van. Steek het worstje op satéstokjes en bak ze goudbruin en gaar in de oven (baktijd 15-20 minuten, afhankelijk van de grootte).
  2. Maak de mango-muntsla: Schil de mango, verwijder de steen en snijd de vrucht in fijne stukjes. Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes. Snijd de chilipeper overlangs door, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn. Snipper het lente-uitje fijn. Meng alle ingrediënten en werk af met het limoensap.
Solo