Lamsreepjes met witlof en rijst

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr lamsfilet (reepjes snijden)
  • 200 gr basmatirijst
  • 4 à 5 stronkjes witloof
  • 2 dl bruine fond
  • 4 dl kippenfond
  • 0,5 dl sinaasappelsap
  • 0,5 dl rijstwijn (saké)
  • 0,3 dl sojasaus
  • 25 gr rietsuiker
  • olijfolie
  • bakboter
  • 2 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • currypoeder
  • gemalen (gedroogde) koriander
  • peper, zout
  1. Basmatirijst even aanbakken in olie, mouilleren (= bevochtigen) met kippenfond, kruiden met peper en zout en langzaam gaar laten worden tot al het vocht geabsorbeerd is.De rijst regelmatig ontkorrelen met een vork.Verwijder de schil van de gember en snij in fijne reepjes.Breng het sinaasappelsap en de rietsuiker aan de kook en konfijt de gemberjulienne.Witlof en het citroengras schoon maken en in wat boter zacht stoven met peper en zout . Voeg op het einde van de suddertijd wat gembersap toe en karameliseer hiermee het witlof.Laat bruine fond, sojasaus, gembersap en rijstwijn samen eventjes zachtjes inkoken.Bak de lamsreepjes snel aan in de hete olie (mogen nog beetje roze zien vanbinnen) en kruid met kerrie, gemalen koriander, peper en zout.Het citroengras kan je verwijderen want mag je niet opeten!Heel lekker, speciale smaakSmakelijk!
Veerle Verbrug