Lamsragout op zuiderse wijze

15 150 4 5
Aantal personen:
  • 900 gr lamsstoofvlees of lamsboutsneden in stukken
  • 900 ml vleesbouillon (2 blokjes opgelost in heet water)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 à 3 eetlp bloem
  • olijfolie, tijm, laurier,peper en zout
  • 300 gr fijne boontjes
  • 2 paprika's (rode, gele....naar keuze)
  • 400 gr tomatenstukjes (blik)
  • 150 gr griekse pasta
  1. *DE DAG VOORDIEN (1u 45 MIN.)
  2. Wentel de stukken vlees in bloem.
  3. Verhit 3 eetlp. olijfolie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Doe het vlees in een diepe, ruime ovenschotel met deksel en giet 1 liter vleesbouillon erover.
  6. Voeg tijm, laurier en knoflook toe en dek de schotel toe.
  7. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 225 graden voor 45 min.
  8. Zet dan de oven lager op175 graden en laat nog eens 45 min. garen.
  9. Laat afkoelen en zet koel weg tot de volgende dag.
  10. *DE DAG ZELF ( 50 MIN.)
  11. Verwijder het gestolde vet.
  12. Schil en snij de paprika, in reepjes.
  13. Meng de paprika's, griekse pasta en 1 blik tomatenstukjes onder het vlees en dek af met een deksel.
  14. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden, ongeveer 50 min tot de pasta gaar is.
  15. Kook ondertussen de fijne boontjes, giet af en meng op laatste bij het vlees of serveer het er bij.
  16. Smakelijk!
Nanske.