Lamspilav

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr lamsvlees
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 250 ml hete vleesbouillon
  • 2 groene paprika's
  • 2 tomaten
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 250 gr rijst
  1. Snijd het vlees in grote blokjes.
  2. Pel de ui en de knoflook en had ze fijn.
  3. Verhit in een grote pan de olie en braad het vlees hierin rondom goed aan.
  4. Doe er de ui en de knoflook bij, fruit ze goudgeel en blus met de hete bouillon.
  5. Laat alles afgedekt een uur zacht koken.
  6. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd in fijne reepjes.
  7. Giet kokend water over de tomaten, pel ze en snij ze klein.
  8. Breng ruim water met zout aan de kook, strooi de rijst erin en kook die 20 minuten op een laag vuur.
  9. Doe na 40 minuten de paprika's en tomaten bij het vlees.
  10. Giet de rijst af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  11. Doe de rijst in de vleespan en roer die voorzichtig door.
  12. Voeg peper en nootmuskaat toe.
Mystica