Lamsnavarin

2 70 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 kg schapenvlees van de borst, nek en schouder in regelmatige stukken gesneden
  • 1 bosje kleine wortelen
  • 4 middelgrote rapen in staafjes
  • 20 tal kleine uitjes
  • 1 klein kruidentuiltje(tijm,laurier,peterselie)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el bloem
  • 30 tal kleine aardappelen
  • peper en zout
  • 1 el reuzel
  • gehakte peterselie
  1. Laat in een kookpot met dikke bodem de reuzel smelten. Voeg de kleine ajuinen erbij en laat bruinen.
  2. Leg de gebruinde ajuinen op een bord en vervang ze door het vlees. Laat het vlees bakken terwijl je met de houten lepel roert. Voeg er dan de gehakte look bij. Giet het vet af.
  3. Bestrooi het vlees met de bloem, meng goed en voeg er dan warm water bij tot op de hoogte van het vlees. Kruid naar behoren met peper en zout en laat koken, terwijl op bodem van de pot geroerd wordt.
  4. Voeg er dan de groenten en de gebruinde uitjes bij, laat opnieuw koken, dek de koekjes f en zet hem in de oven. Laat 20 minuten stoven.
  5. Voeg er dan de aardappelen bij. Laat nog 20 minuten koken.
  6. Leg het vlees in een diepe schotel en schik daarop de aardappelen en de groenten. Bestrooi met gehakte peterselie en dien op.
stey