Lamskroontje met dragonsausje en seizoengroenten

635 60 3 5
Aantal personen:
  • 2 lamskronen
  • 6 eetlepels Solo
  • zout
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl lamsjus of kalfsfond
  • 3 jonge worteltjes
  • peper
  • 100 g boontjes
  • 2 dl light room
  • dragon gehakt
  • geraspt emmenthal
  • 8 groene asperges
  • 100 g tuinbonen
  • Bertolli Extra Vergine
  • 4 kerstomaatjes
  • 4 charlotte-aardappeltjes
  • 1 teentje knoflook
  1. Schil de worteltjes, snij ze in plakjes en kook ze al dente in gezouten water.
  2. Kook de boontjes en de groene asperges gaar in gezouten water en spoel ze direct daarna koud om de kleur te behouden.
  3. Neem de tuinbonen uit de schil en kook ze af, spoel ze koud en ontdoe de bonen van hun pel.
  4. Maak een kruisje in ieder kerstomaatje en besprenkel ze met olijfolie en gemalen peper.
  5. Plaats ze in de oven om te verwarmen.
  6. Kook de aardappeltjes in de schil gaar en laat ze afkoelen.
  7. Schil ze en leg ze in een gratineerschaal.
  8. Kook de light room in voor een derde met de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
  9. Bak de lamskronen mooi bruin in 2 eetlepels Solo en breng ze op smaak met zout en peper.
  10. Plaats ze acht minuten in een oven van 180° C.
  11. Neem ze uit de pan en blus met een scheutje rode wijn.
  12. Voeg de lamsjus of kalfsfond toe en laat inkoken tot er een lichtgebonden saus ontstaat.
  13. Zeef de saus en werk op met de rest van de Solo. Voeg de dragon toe.
  14. Nappeer de aardappeltjes met de room en bestrooi ze met de gemalen emmentalerkaas.
  15. Plaats de aardappeltjes onder de grill van 180° C en laat de kaas gratineren.
  16. Smelt Solo in een pan en voeg de groenten toe om ze terug op te warmen, breng op smaak met zout en peper.
  17. Snij de lamskroon in gelijke koteletjes en leg ze op de borden, nappeer met de saus en versier met de groentjes en de gegratineerde aardappeltjes.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht