Lamskroon met zuiderse groenten en gratin

15 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 st lamskroon
  • paneermeel
  • bladpeterselie
  • goede boter
  • 1 bokaal wildfond
  • look
  • 1 takje rozemarijn
  • room
  • kruiden naar keuze
  • 2 st rode paprika
  • 1 st aubergine
  • 1 st courgette
  • 800 gr aardappelen
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 150 gr kerstomaten
  • 50 gr rucola
  1. Bereiding: Maak een mengeling van paneermeel, boter, bladpeterselie en kruiden naar keuze. Bak de lamskroon aan en bestrijk met het mengsel en leg dit in een vuurvaste kom. Ontvet de pan en giet fond in de pan om de braadresten los te maken. Voeg de gehakte look en de rozemarijn toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de saus, klop met boter en werk af met room.Snijd de groenten in gelijke reepjes en bak ze in olijfolie. Kruid met look, rozemarijn, peper en zout.Kook de aardappelen gaar en stamp ze grof. Voeg de kaas en een scheutje room toe.
  2. Snijd de kersttomaatjes in 4 en bak ze kort in de pan doe er de rucola bij zodat deze ook eventjes gaar wordt. Voeg de rucola en tomaatjes toe aan de puree. Verdeel deze in kleine vuurvaste kommetjes, bestrooi met een beetje kaas en giet er nog een klein beetje room over. Bak het lamkroontje 7à9 min. in de oven op 200°C tot het rosé is. Zet ook de aardappelgratin in de oven tot die mooi van kleur is. Leg dit op een bord en werk af met rozemarijnsaus.
shiba