lamskroon met venkelpuree

10 40 5 5
Aantal personen:
  • 4 stuk lamkroontjes
  • 800 gram aardappelen
  • 3 stuks venkelknollen
  • 1 teentje knoflook
  • 6 stuks trostomaten
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 50 gram solo
  • 1 scheutje xeresazijn
  • 1.5 dl melk
  • zeezout
  • peper van de molen
  1. * spoel de venkel - bewaar het lof om te garneren - schil de knollen met een dunschiller - in kleine teerlingblokjes snijden
  2. * dompel de tomaten, kort in kokend water , in koud laten schrikken- pel de tomaten, snij ze in vier - verwijder de zaadjes - pers deze in een zeef, bewaar het vocht
  3. * tomaten in blokjes snijden, met 4 dl olijfolie in pan warmen - tomatenvocht toevoegen en laten sudderen tot compote
  4. * aardappelen schillen en gaarkoken - bak intussen de venkel goudbruin in de olijfolie - kruiden met peper en zout
  5. * aardappelen pureren en intussen venkel toevoegen (ook boter en melk)
  6. * lamkroontjes in de solo braden - daarna 8 minuten laten bakken in oven op 180°C - daarna 5 minuten laten rusten onder alufolie
  7. * gesmolten tomaten afwerken met peper en zout en scheutje xeresazijn
  8. * venkelpuree op borden, lamkroontje, druppels gesmolten tomaat errond - afwerken met plukje venkelloof !
hobbykok eric