Lamskroon met groentjes,een sausje van bruine fond

14 45 3 5
Aantal personen:
  • lamskroon (ong.4 stukjes p.p)
  • aardappelen
  • 1 p.p wortel
  • 7 p.p sluimererwten
  • 1/2 p.p tomaat
  • pesto
  • gemalen kaas
  • 1 potje bruine fond
  • room
  • peper & zout
  1. Schroei het vlees aan in een pan met wat vetstof, daarna mag het gedurende 10 minuutjes in de oven op 220°C.
  2. Stoof de wortels en sluimerwten in een pot tot ze gaar zijn.
  3. Maak een aardappelpuree
  4. Voeg aan de bruine fond room toe. Laat deze goed doorkoken. Na 5 minuutjes is de saus klaar.
  5. Snijd de tomaten in 2, doe er een klein beetje pesto en gemalen kaas op en leg ze in de oven op 220°C. Na ongeveer 5 minuutjes zijn de tomaten klaar.
  6. Dresseer het vlees, de verschillende groentjes, de puree en saus samen op een bord.
Sambaatje