Lamskoteletten met Provençaalse aardappel

9 40 0 5
Aantal personen:
  • 24 st lamsloteletjes met 2 beentjes
  • 50 gr boter
  • 2 st aardappel
  • 1 dl bouillon
  • 2 plakjes geconfijte tomaat
  • 2 st zwarte olijven
  • 1 stronkje lenteuitje
  • 1 plak mozarella
  • 1 dl lamsfond(koop je zo in bijv colruyt)
  • 1 eetl peterselie en kervel fijngehakt
  1. Snij de aardappelen in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg in een beboterde ovenschaal. Zet voor de helft onder met bouillon, laat opkoken en garen in een oven van 200°C. Haal de aardappelen uit wanneer ze gaar zijn en laat afkoelen.
  2. Kruid de lamskoteletjes met peper en zout en kleur in bruine boter. Laat ze 2 à 3 minuten verder garen in de oven en let er op dat het vlees roze blijft.
  3. Snij de mozzarella en tomaat in kleine blokjes, de olijven in dunne plakjes en de lente-ui in fijne reepjes. Meng alles, schik op de aardappel en warm terug op in de oven.
  4. Kook de lamsfond op, verfijn met verse boter en kruid met peper.
  5. Schik de koteletjes op een bord op het bord. Leg de aardappeltjes rechts van het vlees en nappeer de saus tussenin, of een klein beetje over elk koteletje.
hildeke3105