Lamskoteletten met pesto en pasta met lentegroenten

10 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 8 enkele lamskoteletten
  • 3 eetlepels Bertolli pesto verde
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  • 350 gram rigatoni (of penne rigate)
  • 1 courgette
  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram erwtjes
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 pot Bertolli pastasaus tomaat en basilicum
  • 50 gram verse Parmezaanse kaas
  1. Smeer de lamskoteletten in met wat pesto en zet ze 10 minuten weg om de smaak even in te laten trekken. Snijd ondertussen de courgette en de paprika’s in blokjes. Verwarm in een grote pan een flinke scheut extra vergine olijfolie en bak gedurende 5 minuten de courgette- en paprikablokjes, de spinazie en de erwtjes. Zet het vuur dan laag, doe de pastasaus erbij en laat zachtjes pruttelen.
  2. Kook ondertussen de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de grillpan of grill en rooster de lamskoteletten aan beide kanten gedurende 3 tot 5 minuten.
  3. Giet de pasta af en meng er de groenten met saus door. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta in diepe borden en garneer elk bord met wat verse geraspte Parmezaanse kaas. Leg de lamskoteletten er bovenop.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht