Lamskoteletjes met lavendel

4 20 0 5
Aantal personen:
  • 12 lamskoteletjes
  • 6 takjes lavendel, enkel de bloemetjes
  • 2 takjes rozemarijn, enkel de blaadjes
  • 8 kleine aardappelen, in plakjes gesneden
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl driekleurenpeper, gemalen
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  1. Leg de lamskoteletjes in een ondiepe schaal.
  2. Overgiet ze met 3 el olijfolie en bestrooi met 2 takjes lavendelbloemetjes, de blaadjes rozemarijn, en de driekleurenpeper.
  3. Laat 1 uur marineren in de koelkast, draai ze na 30 minuten om.
  4. Verhit 2 el olijfolie in een antikleefpan, bak de aardappeltjes goudbruin, kruid met peper en fleur de sel.
  5. Haal ze uit de pan en hou warm.
  6. Maak de pan schoon met keukenpapier en doe er 2/3 van de marinade in, laat goed warm worden. Bak daarin de koteletjes aan elke kant 4 minuten op een hoog vuur, breng op smaak met fleur de sel.
  7. Serveer de koteletjes met de gebakken aardappeltjes en de rest van de marinade.
  8. Garneer met een takje lavendel en dien op met een frisse groene salade.
Victor S.