Lamsgehaktschotel

542 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Solo
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 8 sneetjes brood
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 2 lenteuitjes
  • 1 grote courgette
  • 4 tomaten
  • tijm
  • 200 g mozzarella
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine
  1. Verwarm een oven voor op 180 ┬░C.
  2. Snij het ontkorste brood in blokjes en bak ze krokant in Solo.
  3. Roerbak het gehakt in Solo, meng met geperste look, de Proven├žaalse kruiden, het ei en de gehakte lente-uitjes. Kruid met peper en zout.
  4. Strijk een ovenschotel in met Solo en strooi er de broodblokjes in.
  5. Verdeel daarover het gehakt.
  6. Bedek met een laag dunne courgetteplakjes, uiringetjes en tomatenplakjes.
  7. Bestrooi met tijm, peper en zout. Besprenkel met olijfolie.
  8. Strooi de mozzarella bovenop en zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht