Lamsfilet met geraspte aardappel

221 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr lamsfilet
  • 1 aardappel
  • 150 gr boter
  • 4 gembernootjes
  • 2 el palm-olie
  • 2 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 8 steranijs
  • 2 dl witte wijn
  • 150 gr lamsfond
  • 40 gr boter
  1. Lekker met gebakken aardappeltjes. Neem bij voorkeur Yukon Gold-aardappelen. Klop het eiwit. De lamsfilet licht aanbraden en uit de pan halen. Het vlees met zout en peper bestrooien en achtereenvolgens door de bloem en het eigeel halen. Het vlees vervolgens met de Yukon Gold-aardappelrasp vermengd met de gember paneren. Goed aandrukken en bestrijken met opgeslagen eiwit. Vervolgens bakken in een combinatie van palmolie en boter. Voor de saus de wijn half inkoken en aanvullen met de lamsfond en de helft van de steranijs. Aan de kook brengen en passeren door een fijne zeef en opnieuw aan de kook brengen en op smaak brengen. De lamsfilet trancheren en decoreren met een mooie steranijs per persoon.
  2. Smakelijk
Sambaatje