Lamscurry met kokos

6 120 0 5
Aantal personen:
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr verse gember
  • 250 gr yoghurt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl garam massala
  • 800 gr mager lamsvlees
  • 5-6 el olie
  • zout
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 1/2 tl grove peper
  • 5 kruidnagels
  • 100-150 gr geraspte kokos
  • 1 tl anijszaad
  1. - pel de knoflook en de gember en pureer ze met de knoflookpers
  2. - roer de yoghurt, de kurkuma, chilipoeder en de garam massala erdoor
  3. - snijd het vlees in stukjes, roer het door de marinade en zet het ca 30 min in de koelkast
  4. - haal het vlees uit de marinade, roer er 375 ml water door
  5. - braad het vlees in porties in 3-4 el olie
  6. - schep uiteindelijk al het vlees terug in de pan en breng evt op smaak met zout
  7. - voeg de marinade toe en breng het geheel aan de kook, laat 45-60 min smoren
  8. - pel de uien, was de tomaten en snijd beide in blokjes
  9. - bak de peper, de kruidnagel en het anijszaad ca 1 min in 2 el olie
  10. - bak de uien en rooster na een tijdje de kokos mee, voeg als laatste de tomaten toe
  11. - haal het vlees uit de marinade, roer de marinade en het kokosmengsel door elkaar en pureer het geheel
  12. - voeg het vlees weer toe en breng het geheel evt op smaak met zout en peper
  13. Serveer met Basmati rijst.
Lydievr