Lamsbout voor Pasen met mosterd

274 200 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 lamsbout (ong. 1.2 kg)
  • 3 soeplepels Amora mosterd
  • 2 soeplepels honing
  • 250 ml yoghurt
  • 0.5 citroen, uitgeperst
  • 30 ml Solo Vloeibare margarine
  1. Snijdt over de hele lamsbout een kruisvorm met een diepte van ongeveer 3 mm.
  2. Voeg zout en peper toe en masseer het in het vlees.
  3. Meng de mosterd Amora, de honing, de yoghurt en het citroensap door mekaar.
  4. Marineer de lamsbout met dit mengsel, en laat 2 uur marineren op een koele plaats.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de schotel in met margarine en leg de lamsbout erin. Zet in de oven.
  6. Overgiet het vlees met zijn eigen jus tijdens het bakken.
  7. Bewaar na het bakken het vlees 15 minuten onder aluminiumfolie om het te laten rusten en de malsheid te verhogen.
Solo