lamsbout op z'en arabisch "markah"

14 180 0 5
Aantal personen:
  • 1 1kg lamsbout met been
  • 3 uien
  • 4 teentjes look
  • 2 wortelen
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 gr sluimerwten
  • 5 aardappelen
  • 3 soeplepels marrokaanse kruiden
  • 3 soeplepels paprikapoeder
  • 1 soeplepel gedroogde chilli
  • 1 naar smaak peper,zout , thym , provencaalse kruiden
  1. Kuis en snij alle groenten in vrij grote stukken.
  2. Bak de lamsbout goed bruin langs beide kanten in olijfolie én boter....voeg er de wortelen en ajuin bij...laat even bruin stoven.
  3. Voeg al de andere ingredienten toe , kruiden , groenten enz.....
  4. Laat maar stoven......zo een 45 minuten...mss nog een beetje tomatenpuree, dat is naar smaak.
  5. Voeg de aardappelen erbij...nog es 30 minuutjes en de heerlijke stoofpot is klaar......
  6. SMAKELIJK.
mini mé