lamsbout met rozemarijn

5 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 1/2 - 2 kg lamsbout
  • peper - zout
  • rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram solo
  • 1/2 liter bouillon
  1. Bestrooi de lamsbout met zout, peper en rozemarijn, maak 4 inkepingen in het vlees en steek in elk daarvan een 1/2 teentje knoflook.
  2. Leg het vlees in een braadslee, leg er bovenop 50 g in klontjes verdeelde boter en giet de helft van de bouillon erbij.
  3. Bereidingstijd: 1u30
  4. Oventemperatuur: 200°C
  5. Bedruip het vlees tijdens het braden regelmatig met het vocht en laat het na het braden 15 min staan alvorens het aan te snijden.
  6. Roer de aanbaksels in de braadslee los met de rest van het bouillon en laat de saus nog even inkoken.
  7. Serveer de saus apart.
mamaji