Lamsbout met kruiden

21 70 5 5
Aantal personen:
  • 1 à 1,2 kg Lamsbout
  • 3 dl Lauw water
  • 3 teentjes look
  • olijfolie
  • 1 blokje Rundsbouillon
  • 1 eetlepel sterke mosterd
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
  • P + Z
  • maizena
  1. Verwarm de oven voor op 190 gr.
  2. Neem een ovenschotel en leg hier de lamsbout in die goed aan alle zijden is ingestreken met olijfolie. Zet in de oven een 25 tal min. Neem 3 dl (lauw) water en los hierin het bouillonblokje op.
  3. Doe dan de geplette teentjes look, de peterselie; rozemarijn en de mosterd erbij. Roer goed om.
  4. Neem de schotel uit de oven en kruid met p+z en giet hierover de bouillon.
  5. Zet terug in de oven en braad op 200 graden verder af. Giet af en toe eens wat bouillon over het vlees.
  6. Na ongeveer 40 à 45 min neem je de lamsbout uit de oven en laat nog 5 min op een schotel onder wat folie rusten.
  7. Zeef de saus en laat terug opkoken. Bind met wat maizena.
  8. Snij het vlees in sneden en overgiet met wat saus.
  9. Geef de rest van de saus er apart bij.
  10. ps:Ik geef hierbij gebakken witloof en een gratin.
  11. Ook andere groenten en aardappel gerechten passen uitstekend bij dit gerecht.
  12. Smakelijk!!!
kookmeisje