Lamsbiefstukje met gegrilde rammenas en een streekbier

253 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 lamsbiefstukjes a 150 g
  • 1 grote rammenas
  • 2 dl lams- of kalfsfond
  • 200 g zure room
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 4 plakjes pancetta (italiaanse spek)
  • 4 grote bloemige aardappels
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 el zongedroogde tomaat
  • 2 el rozemarijn (gehakt)
  • 2 el graanmosterd
  • 1 flesje bier van hoge gisting
  • 2 teentjes look
  1. Doe de graanmosterd, de geperste look ven de olijfolie voor de marinade in een
  2. kom en leg er de biefstukjes 24 uur op voorhand in. Zet afgedekt in de koelkast.
  3. Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn en haal het kruim eruit. Hou apart.
  4. Snijd de pancetta in dunne reepjes en versnipper de zongedroogde tomaatjes.
  5. Voeg beide samen en doe er de zure room, de gehakte bieslook en het
  6. aardappelkruim bij. Meng alles tot een gladde puree en vul er de uitgeholde aardappelen opnieuw mee.
  7. Schil de rammenas en snijd hem in plakken van 1 cm dik. Kook die in gezouten
  8. water en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
  9. Haal de biefstukjes uit de marinade en zet de marinade in een sauspannetje op
  10. het vuur. Laat voor de helft inkoken, voeg dan de fond en het bier toe. Laat weer tot saus dikte inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Leg de rammenas tussen een grillklem, wrijf in met wat Solo Vloeibaar en kruid
  12. bij met barbecue- of aardappelkruiden. Ook provençaalse kruiden zijn hier erg
  13. lekker bij.
  14. Zet de gevulde aardappelen aan de zijkant van de grill en rooster de
  15. lamsbiefstukjes een vijftal minuutjes aan elke kant op een matige grillstand.
  16. De laatste 4 minuutjes van de gaartijd van het vlees leg je de groente erbij.
  17. Rooster ze aan beide zijden.
  18. Laat het vlees 5 minuutjes warm rusten voor je het aansnijdt. Dien op met het
  19. ingekookte biersausje.
Solo