Lam in kruidenkorst met aardappelgratin en rozemarijn

1181 75 4 5
Aantal personen:
  • Lamscarrés:
  • 2 lamscarrés (van elk 6 koteletten)
  • 100 g Solo
  • 2 takjes gehakte kervel
  • 4 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 1 takje gehakte dragon
  • kruim van 1 sneetje wit brood (of paneermeel)
  • Saus:
  • 20 cl rode wijn
  • 250 ml kalfsfond
  • Gratin:
  • 0,5 light room
  • 40 g Solo Vloeibaar
  • 750 g aardappelen (bintjes)
  • 0.5 l melk
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • versgemalen peper en zout
  • Garnering:
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Fijne ajuinringen
  1. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in schijfjes. Schik ze dakpansgewijs op een met Solo ingevette ovenschaal en bestrooi met look en rozemarijn.
  2. Voeg de melk en de light room toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Laat 1 uur in de oven bakken op 220°C.
  4. Kruid de lamscarrés met peper en zout en bak ze bruin in een braadpan met 40 g Solo Vloeibaar.
  5. Hak de kervel, de peterselie en de dragon. Voeg er het broodkruim of het paneermeel aan toe en meng dit alles met 100 g zachte Solo.
  6. Strijk het kruidenmengsel op de lamscarrés en laat 7 minuten op 220°C bakken in de oven.
  7. Haal de lamscarrés van de bakplaat en blus met rode wijn en de kalfsfond. Laat inkoken en kruid met peper en zout.
  8. Snij de carrés en voeg er de saus aan toe.
  9. Schik de lamscarrés op een bord, samen met wat basilicumblaadjes en de fijne ajuinringen. Serveer met de gratin.
Solo