Kwarteltje met terrine van pompoen en witloof

291 0 Lage moeilijkheid 1 5
Aantal personen:
  • 4 kwarteltjes
  • 500 g vruchtvlees van pompoen (kies hiervoor liefst kleine pompoenen)
  • 2 eieren
  • 1 dl light room
  • 25 g bloem
  • peper van de molen
  • nootmuskaat
  • cayennepeper
  • zeezout
  • 8 mooie stronken witloof
  • 50 g Solo
  • 5 cl arachideolie
  • 1 ui
  • 1 busseltje dragon
  • 2 el mosterd
  • 2 dl kippenbouillon en 1 dl bruine kalfsfond
  • 15 cl light room
  1. Snijd het vruchtvlees van de pompoen in gelijke stukken en stoom ze volledig gaar. Je kan ze ook in een ingeoliede schaal doen en afdekken om de pompoen te garen in de oven, dit duurt langer. De pompoen moet volledig gaar zijn.
  2. Mix de eieren met de light room. Pureer de pompoen en spatel er de gezeefde bloem onder, roer er dan het eiermengsel door en breng het geheel op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  3. Pluk de blaadjes van het witloof en bak de blaadjes goudbruin in een pan met een weinig arachideolie. Dit kan je best in meerdere keren doen. Kruid het witloof met peper en zout.
  4. Boter 4 ovenvaste schaaltjes in met wat Solo en beleg ze met de witloofblaadjes. Zorg dat de punten naar binnen zijn gericht en dat ze minstens 2 cm over de rand hangen. Vul de potjes met de pompoencrème en vouw het overhangende witloof erover. Zet de schaaltjes in een warmwaterbad en gaar de pompoenterrines in 40 à 50 minuten op 120°C in een voorverwarmde oven.
  5. Snipper de ui fijn en stoof deze glazig in een weinig olie, voeg de kippenbouillon en de kalfsfond toe en laat inkoken tot 1/Meng de room en de mosterd toe en laat de saus nog even indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout en mix ze even op, voeg de fijngesneden dragon op het laatste moment toe.
  6. Braad de kwartels aan en gaar ze 6 à 8 minuten verder in een oven op 180°C. Laat ze nog even rusten.
  7. Stort de pompoenflans uit op de borden, schik er de kwartels bij en werk af met de dragonsaus.
Solo