Kwartels met Savooistoemp en cognacsaus

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 8 kwartels
  • 200 gr gezouten spek
  • 1 savooikool (gekuist en gesneden)
  • 1 kg aardappelen
  • 1 eigeel
  • boter
  • 40 cl room
  • 5 cl cognac (of meer naar eigen smaak)
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  1. Snij de filets en bouten van het karkas en bak de kwartels in wat boter.
  2. Kook de aardappelen en gesneden savooikool tot alles gaar is. Giet het water af en voeg de aardappelen en kool bij elkaar. Doe hierbij één eigeel, wat boter en een scheutje melk. Meng alles tot een gladde stoemp.
  3. Snij het spek in blokjes en bak het. Voeg deze blokjes bij de stoemp en kruid daarna af met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Zet de kwartels even opzij en zorg dat ze warm blijven. Deglaceer de pan van de kwartels met de cognac en laat deze warm worden. Steek de pan even in brand en flambeer de saus. Voeg hierbij de room en laat indikken. Kruid af met wat peper en zout.
  5. Serveer alles samen en goed warm.
jancelis