Kwartels met muskaatdruiven

85 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 8 kwartels
  • 10 cl kalfsbouillon
  • 40 druiven
  • 50 g Solo
  • zout
  • 10 g Solo
  • 1 glas Pineau de Charentes
  • peper
  • Bertolli Extra Vergine
  1. Wrijf de kwartels in met zout en peper en stop in elke buik een druif.
  2. Pel de resterende druiven en ontpit ze.
  3. Verwarm de Solo in een grote braadpan. Bak daarin de kwartels gedurende 10 minuten aan alle kanten bruin.
  4. Leg de ontpitte druiven in de pan, giet er het glas Pineau de Charentes bij en laat de bereiding nog 5 minuten doorwarmen.
  5. Verwijder de kwartels en de druiven uit de pan en houd ze warm.
  6. Maak het braadvocht los met de kalfsbouillon en laat tot de helft inkoken.
  7. Voeg er al kloppend de resterende Solo onder om de saus te binden.
  8. Schik de kwartels over de borden, leg er de druiven rond en lepel wat saus in het bord.
  9. Serveer met aardappelkroketjes.
Solo
Meer inspiratie

FransGevogelteHoofdgerecht