Kwartelflapjes met armagnac en boschampignons

58 70 3 5
Aantal personen:
  • 6 eetlepels Solo
  • zout
  • 4 kwartels
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 laurierblad
  • 1 klein glaasje armagnac
  • peper
  • 1 eierdooier
  • 25 cl light room
  • 1 el eetlepSolo Vloeibaar
  • 250 g boschampignons
  1. Maak de kwartels schoon en laat ze in de Solo fruiten.
  2. Voeg zout, peper en het laurierblad toe en laat op een zacht vuur sudderen tot het vlees loskomt van het been.
  3. Flambeer de kwartels met de armagnac. Verwijder de beentjes en het vel van de kwartels.
  4. Ontrol het bladerdeeg en snij het in vierkante plakjes.
  5. Leg wat vlees in het midden van elk plakje en giet er 1 koffielepel kookvocht over.
  6. Vouw het deeg toe om flapjes te vormen en plak de randen dicht met het eigeel.
  7. Laat de flapjes 20 minuten in een oven van 180° C bakken in een met Solo Vloeibaar ingesmeerde schotel.
  8. Bak de champignons goudbruin in Solo. Voeg zout en peper toe.
  9. Voeg op het einde de rest van het bakvocht van de kwartels toe, samen met de light room.
  10. Schik de champignons op het bord en leg er de flapjes op. Dien warm op.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht